Өндөгний бас нэг ашигтай чанарыг илрүүлжээ

Америкийн эмчилгээний хоолны мэргэжилтнүүд тахианы өндөгний бас нэг ашигтай чанарыг нэрлэжээ.

Өдөр бүр нэг өндөг идэх нь АНУ-д нас баралтын гол тав дахь шалтгаан болдогцус харвах эрсдэлийг12 хувиар бууруулсныг эрдэмтэд дурдсан байна. Тийнхүүөндөгидэх ньзүрхний тэжээлийн дутмагшил өвчинтэй болоходмэдэгдэм нөлөө үзүүлдэггүй аж.

Тэд1982-2015 онд хийсэн судалгааны дүнг судлахдаа ийм дүгнэлт хийжээ.Тийнхүү зүрх-судасны системийн өвчин тусахаас сэргийлэх ньөндөг идэхтэйшуудхолбоотойг тогтоосон байна.

“Өндөг олон ашигтай тэжээлт бодис, түүний доторисэлдэх болон үрэвсэх үйл явцыг удаашруулдаг антиоксидантүнэхээр агуулдаг юм.Эдгээр ньбас уургийн маш сайн эх үүсгэвэр болдог бөгөөдуураг нь цусны даралтыгнэлээд бууруулдагбайна” гэжсудалгааны багийн гишүүн, доктор Доминик Александр хэлсэн байна.

С.Инда

СЭТГЭГДЭЛ БИЧИХ